Steun ons en help Nederland vooruit

D66 krijgt het voor elkaar

Kerk bij de dijk, Hiense kant.

10 Redenen om lid te worden van D66

Lid worden van een politieke partij doet u niet zomaar. Waarom zou u? En wat biedt het u? Lid zijn van D66 is niet alleen waardevol, maar ook heel leuk.

10 redenen waarom een D66-lidmaatschap ook iets is voor u:

1. U wilt bijdragen aan een beter Nederland

D66 vertrouwt op de eigen kracht van mensen. Daarom zien we de toekomst met optimisme tegemoet. Mensen zijn creatief en innovatief. De fundamentele waarden van onze samenleving zijn vrijheid en gelijkwaardigheid van ieder mens, ongeacht opvattingen, geloof, seksuele geaardheid of herkomst. Wij staan open voor de hele wereld en sluiten niemand uit. D66 streeft naar een duurzame en harmonieuze samenleving. Door lid te worden van D66 draagt u actief bij aan een beter Nederland.

2. U bent geïnteresseerd in politiek

Gaat uw hart sneller kloppen van debatteren, bent u geïnteresseerd in maatschappelijke onderwerpen en volgt u de politiek op de voet? Ervaar dan zelf hoe het er aan toe gaat in de politiek! U kunt deelnemen aan vergaderingen, werkbezoeken, congressen, seminars en workshops. Bij u in de buurt, of elders in het land. Blijf op de hoogte, ga de discussie aan en praat mee over de toekomst van Neder-Betuwe, Nederland en de wereld.

3. U wilt mee helpen om in Neder-Betuwe ons sociale liberale geluid te laten klinken

D66 heeft op dit moment een kleine groep leden in de gemeente Neder-Betuwe.  Helaas daaronder geen gegadigde om u en ons te vertegenwoordigen in de gemeenteraad van Neder-Betuwe.

Dat is een groot gemis. Ons sociale – liberale en vooruitstrevende geluid van D66 zien wij ook graag in uw gemeente terug. Met uw hulp en steun kunnen we dat realiseren. D66 haalt in de gemeente Neder-Betuwe in landelijke en provinciale verkiezingen nog steeds een groeiende score tot circa 450 stemmen.

In de regio kenmerkt D66 zich door de blik naar buiten en op de toekomst. Als u op wat voor manier dan ook wilt helpen om een D66-vertegenwoordiging in de gemeente Neder-Betuwe te realiseren dan helpt het afdelingsbestuur BETUWE u daar graag bij! Uw stem telt!

Als lid heeft u stemrecht en invloed op de koers van D66. U beslist als lid mee op alle niveaus. Bijvoorbeeld door input te leveren voor debatten, mee te discussiëren over beleidsthema’s en door standpunten te vormen. Op ledencongressen beslist u mee over de landelijke en de Europese koers van D66. Op regiocongressen over de koers in uw provincie. Uw stem telt bij de verkiezingen van voorzitters, lijsttrekkers en kandidaten. Laat weten wat u belangrijk vindt!

4. U wilt dat D66 groter wordt in Neder-Betuwe

Dat willen wij ook. Maar daar hebben we uw hulp hard bij nodig! Onze leden zijn onze ambassadeurs. U vertelt mensen in uw omgeving waarom D66 het waard is om op te stemmen en draagt onze standpunten uit. U inspireert uw vrienden, kennissen en familieleden. U houdt ons scherp en geeft ons feedback. Online en offline. U steunt ons. Samen behalen we dan de volgende verkiezingen opnieuw mooie uitslagen!

5. U wilt uzelf ontplooien

Wij nemen uw ambities serieus. D66 zet zich in voor onderwijs van hoge kwaliteit. Ook binnen de partij investeert D66 in de ontwikkeling van talent en opleiding. Als lid van D66 krijgt u een breed scala aan opleidingen, cursussen en trainingen aangeboden. Bijvoorbeeld in het sociaalliberaal gedachtegoed,  politieke- en debatvaardigheden of campagne voeren. Zo kunt u binnen een groot netwerk uw talenten ontplooien. Want, leren doet u uw leven lang.

6. U wilt onze politici ondersteunen

U vindt dat D66 politici goed werk doen en wilt hen steunen. Met uw lidmaatschap ondersteunt u onze politici in Gemeenteraden, Statenfracties, Eerste en Tweede Kamer en de delegatie in het Europees Parlement. U steunt ze met uw bijdrage, uw stem en uw hulp. Precies op de manier die bij u past. Uw steun wordt op prijs gesteld.

7. U wilt nieuwe mensen leren kennen

Met uw D66 lidmaatschap wordt u niet alleen lid van de politieke partij op landelijk niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Bij u in de buurt worden talloze activiteiten georganiseerd. Dat kunnen politieke cafés, borrels of bijvoorbeeld debattoernooien zijn. Hiervoor bent u van harte uitgenodigd. Twee keer per jaar komen de leden van D66 bij elkaar voor het ledencongres. Een mooi moment om mede D66’ers te ontmoeten!

8. U wilt D66 financieel ondersteunen

Als lid betaalt u contributie. Uw financiële bijdrage vormt een belangrijke bron van inkomsten voor D66. Dat geld wordt geïnvesteerd in de partij. Bijvoorbeeld door trainingen, opleidingen en cursussen aan te bieden aan D66-vertegenwoordigers. Zo kunnen ze vol vertrouwen deelnemen aan de politiek. Maar ook voor verkiezingscampagnes is geld nodig. Met uw bijdrage, groot of klein, zijn we heel erg blij!

9. U wilt meedoen

Onze leden doen mee. De leden van D66 vormen het kloppende hart van de vereniging. Wij kunnen niet zonder onze vrijwilligers. Of u nu veel of weinig tijd heeft, uw enthousiasme en inzet worden gewaardeerd! D66 biedt ieder lid de mogelijkheid om zich in te zetten. U voert campagne, steunt ons financieel of helpt mee bij het organiseren van evenementen. Zo krijgt u een uniek kijkje achter de schermen bij D66 en krijgt u volop de gelegenheid om andere leden te ontmoeten.

10. U wilt op de hoogte blijven

Als lid blijft u op de hoogte van wat er leeft en speelt binnen en rondom D66. Regelmatig ontvangt u digitale nieuwsbrieven met daarin de actualiteiten in de vereniging en politiek. Een paar keer per jaar ontvangt u het ledenmagazine ‘De Democraat’ met allerlei informatie over D66, leuke interviews en mooie verslagen. Ook fractievoorzitter Alexander Pechtold en partijvoorzitter Letty Demmers richten zich regelmatig in brieven of e-mails direct tot de leden.

 

Laatst gewijzigd op 22 november 2018